Expo "joies d'artista" al MNAC.

VISITA AL MNAC
El grup a punt d'entrar...


Poques vegades tenim la oportunitat de veure tantes joies d'artista i d'autor juntes. La colla del taller d'Antoni Farré vam pensar que no podiem deixar passar la oportunitat i ahir vam fer cap al MNAC. L'exposició comença amb una sala on totes les peces són de artistes joiers de finals del s. XIX i principis del s.XX. En aquesta sala ens n'adonem de les proeses que arribaven a fer joiers com el francès Lalique i els catalans Masriera entre molts altres. Aquestes peces demostren que ara ens falta temps, o millor dit, que el temps està poc valorat. Això provoca que els joiers d'avui no puguin dedicar-se a fer aquest tipus de peces ja que els robarien molt de temps no remunerat, tot i que saben del cert disfrutarien molt en la seva elaboració. Molts dels joiers amb els que he parlat últimament es lamenten d'aquest fet, els agradaria fer una peces que no poden fer per qüestions de temps i econòmiques, i anhelen que els arribin encàrregs que els permetin aproximar-se un xic a aquest fet.
Fermall de LLuís Masriera

Les sales següents eren ja dedicades a peces d'artistes plàstics, escultors, pintors,etc. que en algun moment del seu recorregut van dissenyar alguna joia o col.lecció de joieria. Aquestes peces en tots els casos es posaven al costat d'una obra d'aquest artista, cosa que permetia fer-ne una comparativa, estudiar-ne el seu estil, etc. Entre aquests artistes hi trobavem noms tant importants com Gargallo, Calder, Llimona, passant per Dalí o Picasso entre molts altres d'igual importància.
Mòbil d'Alexander Calder

Collaret. Alexander Calder.
L'última part de l'exposició és una sala dedicada a fotografies on es pot comprovar la utilització de la joia en la societat de principis del s.XX.

En definitva crec que és una bona exposició que hauriem de veure, tant si estem en el món de la joieria com si no. 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars