Clavat de pedres en pavé

Des del primer post aquest blog ha volgut tenir entre altres una funció divulgativa de la joieria, i entre moltes altres coses m'ha agradat mostrar, sempre que he pogut, el procés tècnic d'elaboració de les joies. Doncs bé en aquest cas trobo interessant presentar-vos un video que he trobat a Youtube, on podreu veure molt detalladament com es fa el clavat en pavé. 

Pels que no esteu familiaritzats amb el tema, he de dir que el clavat el fa el clavador, és un altre ofici diferent de la joieria, tot i que, entre altres professionals, tots dos col.laboren en el procés de fabricació d'una joia. D'altra banda hi ha joiers que es claven ells mateixos les pedres en les seves joies, jo personalment me'n sento totalment incapaç i deixo aquesta feina als especialistes. 

El pavé (paraula manllevada del francès que significa pavimentat)és una tècnica que utilitza comtes de metall tallat per mantenir la pedra al seu lloc. Aquest metall és aixecat de la superfície usant un gravador especial, de manera que les pedres quedin molt juntes entre si, així, el seu aspecte final és d'una banda totalment coberta de gemmes. Hi ha més de cinquanta estils diferents de pavé que s'han utilitzat en el passat i que avui en dia encara podem trobar.
Per a veure-ho d'una forma més il.lustrativa us convido a visualitzar-ne el procés en el següent video:







Comentaris

Entrades populars